Въпрос: Какво е “писмо за джин” ?

Отговор:

Това е писмо, написано от хазрети Али (радиаллаху анх) по волята на Ресулюллах (саллялаху теаля алйхи веселлем) което да предпазват мюслюманите от вредите на Джиновете. Този който го носи със себе си или го държи в къщата си бива предпазен от тези създания.

Хазрети Ебу Дуджане от Есхаб-и кирам разказва:
Лежах в леглото. Чух звук като на шумулящи листа и блясък като на светкавица. Вдигнах глава. В средата на стаята се извиси черен силует. Опипах с ръка. Беше подобно на кожата на таралеж. Към лицето ми се разпръскаха неща, като искрици. Веднага отидох при Ресулюллах и му разказах всичко. Той повели: ” О, Ебу Дуджане, Аллаху теаля да дари на дома ти с берекет и добродет”.

Поиска молив и хартия. Повели на хазрети Али да напише писмо. Взех писмото и го занесох вкъщи. Сложих го под възглавницата си и заспах. Събудих се от дерзаещ глас. Казваше: ” О, Ебу Дуджане, с това писмо ти, ни изгори. Твоят Собственик разбира се, че е много извисен над нас. За нас няма друго спасение, освен да премахнеш това писмо отсреща ни. Повече няма да можем да идваме в къщите на съседите ти. Както и на местата където се намира това писмо”.
Отговорих му, без да взема разрешение от моя Собственик, не мога да премахна това писмо. Онази вечер ми се стори много дълга, от нестихващия плач и дерзание на Джин. След сутрешният намаз в месджида, разказах за думите на Джина. Ресулюллах (алейхиселям) повели: ” Премахни писмото. Иначе тази болка ще ги измъчва чак до съдния ден” .
[Delail-ün-nübüvve, Tezkire-i Kurtubi]

П.п.
Може да се принтира и да се държи в дома !

13296076_10206822040249412_181399537_n
www.dinimizislam.com

www.hakikatkitabevi.net

www.huzuradogru.tv