Опазване на децата от вредни занимания

  Първото задължение за всеки човек, независимо в коя част на света се намира, е да изучи вярата и религията си. В миналото това се е осъществявало лесно – посредством ислямските учени. Но днес, тъй като сме в ахир заман (времето близо до края на света), истински ислямски учен почти няма. Невежите и продалите се на англо-ционистките конспиратори са се разпространили из целия свят и биват представяни за ислямски учени.

   За да се научи правилната вяра и религия, днес има само една единствена възможност и тя е да се четат книгите на ехл-и суннитските учени. Намирането на тези книги е огромна благодат (дар) от страна на Аллаху теаля. Враговете на исляма, за да заблудят и излъжат младежта, издават и разпространяват релиозни книги с грешна информация, И така намерането на правилна книга за исляма става изключително трудно. Младежта бива увлечена в различни игри и забавления, оставайки лишена от търсене и прочитане на истински ислямски книги.

  Днес виждаме как много юноши не мислят за нищо друго освен за игри и развлечения. Тази заразна болест се разпространява сред новото поколение. За родителите мюсюлмани е крайно наложително да опазят своите деца от това, като ги учат на ислямските знания и ги поттикнат към четенето на (правилни) религиозни книги. Наред с това те трябва да предотвратят влечението и пристрастяването им към вредните игри и занимания.

  Всички ние сме свидетели как деца на наши познати и приятели са толкова погълнати от тези вредни занимания, че те забравят дори да се хранят. Ако родителите не изпълнят това свое задължение, ще се появи едно младо поколения от неверници и атеисти, носещо непоправимо голяма вреда на родината и народа ни.

  Родителите мюсюлмани трябва да обърнат голямо внимание и на един друг много важен въпрос и той е сетри авретът, т.е. покриване на местата, които ислямът повелява. Сред онези деца, които играят вредни игри, виждаме такива, чиито крака са открити над коленете до слабините. Покриването на аврет местата (по тялото) е много важен фарз (важно задължение) в ислямската религия. За онзи, който не отдава значение на този фарз, има опасност да изгуби своята вяра.