Отговори на твърденията на някои от днешните псевдо-имами…

Нека проследим от диалозите по долу, как някои от зъндъците (рушащите исляма имами и тем подобни) подлъгват неуки наши братя и сестри мюсюлмани, с което ги въвличат в пътя водещ към безверие и трагедии…:


   В северна Африка една жена отива за фетва при един ходжа. Между тях се провежда следния разговор:

 – Каква фетва искаш: Според Корана и Сунната или според имам Малик? – пита ходжата.

– Според имам Малик! – отговаря жената.

– Много странно! Нима за теб фетвата на имам Малик е по-ценна от Корана и Сунната?

– Не, но аз съм убедена, че той е разбирал Корана и Сунната далеч по-добре от теб!

– (Гробна тишина)…


   В една джамия се провежда следния разговор между новия безмезхебен имам (неследващ една от фърките на ехл-и суннета Ханефи, Малики, Шаафи или Ханбели) и един възрастен човек от джемаата:

– Коранът ни е достатъчен! Не бива да слушате друг?

– Че щом Коранът ни е достатъчен, защо си излязъл пред нас да ни говориш за исляма? Та нали казваш, че коранът ни е достатъчен!

– (Гробна тишина)…


   По време на лекция един “съвременен” лектор-безмезхебник казва:

– Мюсюлманите не бива да четат никаква друга книга, освен Корана. Защо ни е да четем книги на някакви учени от миналото? Коранът не е ли достатъчен?

– Ходжа, казваш, че Коранът е достатъчен и не бива да се чете друга книга, но си написал към 20 книги за исляма! Това не е ли противоречие?

– (хък-мък, гробно затишие и гняв)…


  Друг лектор-философ високомерно заявява:

– Аз приканвам към Корана, а не към мезхебите!

– Че нима мезхеб имамите не са призовали към Корана и Сунната?

– Да но те са допуснали някои грешки.

– Те видяха Есхаб-и кирам и се учеха от тях. Ти кого видя, че стана по-голям учен от тях? Ако те са допуснали грешна, нима тогава има и трохичка вероятност ти да си улучил истината? Ако те с цялото си придобито знание са допуснали грешка, ти с кое допълнително знание успя да намериш истината?

– (…грешка в системата)…

  Нека Аллаху теаля напътва всички братя и сестри мюсюлмани в правия път показан ни от Неговия любим пейгамбер “алейхиселяту весселям”, сподвийниците “ръдвануллахи теаля алейхим еджмаин”, Таби’ин и Тебе’и таби’ин, четирите праведни мезхеба Ханефи, Малики, Шаафи, Ханбели, Големците от “силсиле-и алиййе” и всички от Евлия-и кирам “рахметуллахи теаля алейхим еджмаин”. Нека ни пази от грешните и изкривени мисли на заблудените в исляма религиозни водачи! Амин Я, Рабил-алемин!